Βαλπαραίσο, Χιλή

Πολιτιστική πρωτεύουσα της Χιλής και σημαντικός λιμένας,  στα ισπανικά σημαίνει  «κοιλάδα του παραδείσου» και είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε σ’ αυτόν κατά την παραμονή σας εδώ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΚτισμένη αμφιθεατρικά σε παραφυάδα των  Άλπεων  μπορείτε να πάρετε το τελεφερίκ απ΄ το λιμάνι για να φτάσετε στην κορυφή της πόλης. Από εκεί θα θαυμάσετε τη θέα και θα χαθείτε στα γραφικά σοκάκια της άνω πόλης. 
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Βαλπαραΐσο διαθέτει ιστορικό μουσείο, μουσείο φυσικής ιστορίας  και γκαλερί τέχνης  ενώ ιδιαίτερο  ενδιαφέρον  παρουσιάζει το υπαίθριο μουσείο με 20 τοιχογραφίες από  καταξιωμένους χιλιανούς καλλιτέχνες ανάμεσα τους και ένα έργο του πιο διάσημου της χώρας  Roberto Matta.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι πιο εντυπωσιακές  πλατείες  είναι η Sotomayor και η Victoria στην οποία βρίσκεται και καθεδρικός ναός νεογοτθικού ρυθμού.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Βαλπαραίσο, Χιλή