Πόρτλαντ, Η.Π.Α.

To Πόρτλαντ - Portland είναι η μεγαλύτερη πόλη στην αμερικανική πολιτεία του Όρεγκον και η έδρα του Multnomah County. Είναι ένα σημαντικό λιμάνι στην κοιλάδα του Willamette Valley του βορειοδυτικού Ειρηνικού, στη συμβολή των ποταμών Willamette και Columbia.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠερίπου 2.4 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη Μητροπολιτική Στατιστική Περιοχή Πόρτλαντ (MSA), καθιστώντας το το 25ο πολυπληθέστερο MSA στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Συνδυασμένη Στατιστική Περιοχή (CSA) κατατάσσεται στην 18η θέση με πληθυσμό περίπου 3,2 εκατομμυρίων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτις αρχές του 20ού αιώνα, η πόλη είχε τη φήμη μιας από τις πιο επικίνδυνες λιμενικές πόλεις στον κόσμο, ενός κόμβου για οργανωμένο έγκλημα και εκβιασμούς. Αφού η οικονομία της πόλης γνώρισε μια βιομηχανική έκρηξη κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η σκληρή της φήμη άρχισε να διαχέεται. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960, το Portland έγινε γνωστό για τις αυξανόμενες προοδευτικές πολιτικές του αξίες.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη λειτουργεί με κυβερνητική επιτροπή που καθοδηγείται από έναν δήμαρχο και τέσσερις επιτρόπους, καθώς και το Metro, το μόνο άμεσα εκλεγμένο μητροπολιτικό οργανισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ κυβέρνηση της πόλης είναι αξιοσημείωτη για τον χωροταξικό σχεδιασμό και τις επενδύσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Πόρτλαντ αναγνωρίζεται συχνά ως μία από τις πόλεις που έχουν μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση ​​στον κόσμο, λόγω της μεγάλης ευλυγισίας του, μιας μεγάλης κοινότητας ποδηλάτων, τραπεζαρίας με τραπέζι, εκτεταμένου δικτύου δημόσιων συγκοινωνιών και δημόσιων πάρκων άνω των 10.000 στρεμμάτων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο κλίμα του χαρακτηρίζεται από ζεστά, ξηρά καλοκαίρια και δροσερούς, βροχερούς χειμώνες. Αυτό το κλίμα είναι ιδανικό για την καλλιέργεια τριαντάφυλλων και το Πόρτλαντ έχει ονομαστεί "Πόλη των Τριαντάφυλλων" για περισσότερο από έναν αιώνα.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Πόρτλαντ, Η.Π.Α.