Τσανάκκαλε, Τουρκία

Το Τσανάκκαλε ή Δαρδανέλλια (στα Τουρκικά Çanakkale), είναι πόλη και λιμάνι της Τουρκίας στην επαρχία Τσανάκκαλε, στη νότια, Ασιατική ακτή των Δαρδανελλίων ή Ελλησπόντου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤα Δαρδανέλλια είναι η δεύτερη επαρχία, με πρώτη την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας που έχει εδάφη σε δύο διαφορετικές ηπείρους, Ευρώπη και Ασία. Υπάρχουν πλοιάρια, πορθμεία, που διασχίζουν τα στενά προς τη βόρεια, Ευρωπαϊκή ακτή. Τα Δαρδανέλλια είναι η πλησιέστερη μεγάλη πόλη στη θέση της αρχαίας Τροίας. Το «ξύλινο άλογο» από την πρόσφατη ταινία εκτίθεται στην ακτή.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟφείλει την τουρκική ονομασία του από τα περίφημα κάστρα του «Τσανάκ Καλεσί» (που σημαίνει Φρούριο των τσανακίων) από των εκεί από του 1740 κατασκευαζομένων πήλινων αγγείων. Μέχρι όμως του 1922 το τουρκικό επίσημο όνομα ήταν «Καλέι Σουλτανιέ» ή «Σουλτανιέ Καλεσί» (δηλαδή σουλτανικό φρούριο). Το σύγχρονο όνομα είναι αυτό που καθιερώθηκε από τη σύγχρονη Τουρκία και που ακολουθούν οι Ευρωπαίοι και στη συνέχεια αναφέρεται στους ναυτικούς χάρτες.

Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Τσανάκκαλε, Τουρκία