Πουέρτο Ντελ Ροζάριο (Φουερτεβεντούρα), Ισπανία

Πουέρτο Ντελ Ροζάριο - Puerto del Rosario είναι μια πόλη και δήμος στο ανατολικό τμήμα της νήσου Fuerteventura στην επαρχία Las Palmas στα Καναρία Νησιά. Ήταν η πρωτεύουσα της Φουερτεβεντούρα από το 1860. Ο πληθυσμός της πόλης είναι 29.160 (2013), ο πληθυσμός της επαρχίας του Puerto del Rosario είναι 36.744 και η έκτασή της είναι 289.95 km².
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑρχικά ήταν γνωστό ως Puerto de las Cabras, το Puerto del Rosario είχε αρχικά μικρή πολιτική σημασία στο νησί-που ζούσε στη σκιά της αρχαίας πρωτεύουσας Betancuria. Ήταν από καιρό ένας αλιευτικός οικισμός και επωφελήθηκε από ένα προστατευμένο φυσικό λιμάνι. Ο "πλοηγός του Ατλαντικού", που γράφτηκε το 1854, περιγράφει την πόλη που στη συνέχεια ονομάζεται "Cabras" ως "το κύριο λιμάνι", αλλά την περιγράφει ως "ασήμαντη θέση". Ο «Ατλαντικός Πλοηγητής» περιγράφει την αυτοσχέδια περιοχή προσγείωσης για ναυτιλία ως «αδιάφορη», ενώ καλεί την «παραλία των βότσαλων» όπου τα πλοία αγκυροβολούν ως "ακόμα χειρότερα" .
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑν και η πόλη ήταν μικρή και υποπληθυσμένη, μόλις 1.000 το 1936, όλες οι σημαντικές εξαγωγές και εισαγωγές από το νησί μεταφέρθηκαν από το λιμάνι του Puerto del Rosario.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΉταν αυτή η θέση ως το «κύριο λιμάνι» του νησιού και έγινε πρωτεύουσα του νησιού το 1860. Το λιμάνι ήταν δημοφιλές για την αποστολή αιγών και από εκεί προέρχεται το αρχικό του όνομα. Ωστόσο, το 1957, αποφασίστηκε ότι το όνομα "Cabras" δεν ήταν κατάλληλο. Επιλέχθηκε ένα πιο ελκυστικό όνομα και το Cabras (που σημαίνι κατσίκι) αντικαταστάθηκε από το Rosario.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Πουέρτο Ντελ Ροζάριο (Φουερτεβεντούρα), Ισπανία