Ραιατέα, Γαλλική Πολυνησία

To νησί Ραϊτέα - Ra'iâtea, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά της κοινωνίας, μετά την Ταϊτή, στη Γαλλική Πολυνησία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο νησί θεωρείται ευρέως ως το «κέντρο» των ανατολικών νησιών της αρχαίας Πολυνησίας και είναι πιθανό ότι οι οργανωμένες μετακινήσεις προς Χαβάι, Νέα Ζηλανδία και άλλα μέρη της Ανατολικής Πολυνησίας ξεκίνησαν στην Ραϊατέα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈνα παραδοσιακό όνομα για το νησί είναι το Havai'i, πατρίδα του λαού Māori.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτη νοτιοανατολική ακτή βρίσκεται η ιστορική Taputapuatea που ιδρύθηκε το 1000 μ.Χ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ κύριος δήμος της Ra'iatea είναι το Uturoa, το διοικητικό κέντρο για τα νησιά Leeward (γαλλικό Îles Sous-le-vent).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΥπάρχουν επίσης κολέγια που χρησιμεύουν ως κύρια εκπαιδευτική θέση για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για φοιτητές από τα περιφερειακά νησιά Bora Bora, Taha'a, Huahine και Maupiti.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ραιατέα, Γαλλική Πολυνησία