Νουμέα, Νέα Καληδονία

 Νουμέα - Nouméa (γαλλική προφορά: [όνομα.a]) είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της γαλλικής ειδικής συλλογικότητας της Νέας Καληδονίας. Βρίσκεται σε μια χερσόνησο στο νότιο τμήμα του κύριου νησιού της Νέας Καληδονίας, Grande Terre, και φιλοξενεί την πλειοψηφία των Ευρωπαίων, Πολυνησιακών (Βαλισσαίων, Φουτουνιών, Ταϊτών), ινδονησιακών και βιετναμέζικων πληθυσμών, καθώς και πολλούς Melanesians, Ni-Vanuatu και Kanak που εργάζονται σε μία από τις πιο βιομηχανοποιημένες πόλεις του Νοτίου Ειρηνικού.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη βρίσκεται σε προστατευμένο λιμάνι βαθέων υδάτων που χρησιμεύει ως το κύριο λιμάνι της Νέας Καληδονίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΚατά την απογραφή του Αυγούστου του 2014, στη μητροπολιτική περιοχή της Greater Nouméa (γαλλική: agglomération du Grand Nouméa) ζούσαν 179.509 κάτοικοι, από τους οποίους 99.926 ζούσαν στην πόλη (κοινότητα) της Nouméa.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 66,8% του πληθυσμού της Νέας Καληδονίας ζει στο Greater Nouméa, το οποίο καλύπτει τις κοινότητες της Nouméa, του Le Mont-Dore, του Dumbéa και της Païta.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Νουμέα, Νέα Καληδονία