Ραμπάουλ, Παπούα Νέα Γουινέα

To Ραμπούλ - Rabaul είναι ένας δήμος στην επαρχία της Ανατολικής Νέας Βρετανίας, στη Ν. Βρετανία, στη χώρα της Παπούα Νέας Γουινέας. Βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά του νησιού της Νέας Γουινέας. Ήταν η πρωτεύουσα της επαρχίας και ο σημαντικότερος οικισμός της επαρχίας μέχρι να καταστραφεί το 1994 με πτώση της τέφρας μιας ηφαιστειακής έκρηξης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΚατά τη διάρκεια της έκρηξης, η τέφρα στάλθηκε χιλιάδες μέτρα στον αέρα και η επακόλουθη βροχή της τέφρας προκάλεσε την κατάρρευση του 80% των κτιρίων στο Rabaul. Μετά την έκρηξη, η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Κόκοπο, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά. Το Rabaul απειλείται συνεχώς από την ηφαιστειακή δραστηριότητα, επειδή βρίσκεται στην άκρη της καλντέρας Rabaul, μια πλημμυρισμένη καλντέρα μιας μεγάλης πυροκλαστικής ασπίδας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΚατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου κατελήφθη από την Ιαπωνία το 1942 και έγινε η κύρια βάση της στρατιωτικής και ναυτικής δραστηριότητας στον Νότιο Ειρηνικό.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΩς τουριστικός προορισμός, το Rabaul είναι δημοφιλές για τα ηφαίστεια, τις καταδύσεις και τις περιοχές ψαροντούφεκου, το καταπληκτικό λιμάνι και άλλα τοπία, την ιστορία του Β Παγκοσμίου Πολέμου, τη χλωρίδα και την πανίδα και την πολιτιστική ζωή του λαού Tolai. Πριν από την έκρηξη του 1994, το Rabaul ήταν ένας δημοφιλής εμπορικός και ψυχαγωγικός προορισμός με ιδιωτικά μικρά σκάφη να το επισκέπτονται καθώς και με αλλά 10 με 12 κρουαζιερόπλοιαστη διάρκεια κάθε χρόνου.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ραμπάουλ, Παπούα Νέα Γουινέα