Σαβουσάβου, Φίτζι

To  Σαβουσάβου - Savusavu είναι μια πόλη στην επαρχία Fijian του Cakaudrove. Η πόλη βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού Vanua Levu και είχε πληθυσμό 3.372 κατοίκων στην απογραφή του 2007. To Σαβουσάβου είναι γνωστό ως "ο κρυμμένος παράδεισος των Φίτζι".
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοBρίσκεται στο βόρειο νησί Vanua Levu των Φίτζι. Μπορεί κανείς να φτάσει με αεροπλάνο από Nadi ή με πλοίο από Suva ή Lautoka (περίπου 12 ώρες ταξίδι).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι διάσημο για τις θερμές πηγές του, που βρίσκονται κατά κύριο λόγο απέναντι από το Hot Springs Hotel - αν και στην άμπωτη, μπορείτε να δείτε τον ατμό από πολλά μικρότερα καταστήματα σε όλο το μήκος της ακτής. Στα τέλη του 19ου αιώνα, αυτές οι θερμές πηγές για μια περίοδο δύο μηνών μετατράπηκαν σε 12 - 18 m ψηλούς geysers.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ παλιά μαρίνα Copra Shed, που χτίστηκε τον 19ο αιώνα, είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο Savusavu. Ανακαινισμένο τα τελευταία χρόνια από τον γεωλόγο και τον κάτοικο Savusavu Geoff Taylor, στεγάζει τώρα το Sausavu Yacht Club. Τα αεροδρόμια των Φίτζι, τα γραφεία του Pacific Sun (πρώην Sun Air), ένα κατάστημα μαρινών, ένα γραφείο γεωλόγου, ένα κατάστημα δώρων, ένα ταξιδιωτικό γραφείο και δύο ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Υπάρχουν επίσης αγκυροβόλια για γιοτ, καθώς και εγκαταστάσεις ντους και τουαλέτας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈνα άλλο σημαντικό ορόσημο είναι η αποστολή Savarekareka, 10 χιλιόμετρα βόρεια του Savusavu. Το παρεκκλήσι, η πρώτη Ρωμαιοκαθολική αποστολή στο Vanua Levu, κτίστηκε γύρω στο 1870 και εξακολουθεί να λειτουργεί.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σαβουσάβου, Φίτζι