Παπεέτε (Ταϊτή), Γαλλική Πολυνησία

H Παπεέτε - Papeete  είναι η πρωτεύουσα της Γαλλικής Πολυνησίας, μιας υπερπόντιας συλλογικότητας της Γαλλίας στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η κοινότητα (δήμος) της Papeete βρίσκεται στο νησί Tahiti, στη διοικητική υποδιαίρεση των νησιών Windward, από τις οποίες η Papeete είναι η διοικητική πρωτεύουσα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ Ύπατος Αρμοστής της Γαλλίας επίσης κατοικεί στο Papeete. Είναι το κύριο κέντρο των δημόσιων και ιδιωτικών κυβερνητικών, εμπορικών, βιομηχανικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Ταϊτής και της Γαλλικής Πολυνησίας, το κέντρο του γαλλικού πολυνησιακού τουρισμού και το λιμάνι της κοινής χρήσης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤα νησιά Windward είναι τα ίδια τα Νησιά της Κοινωνίας. Το όνομα Papeete "νερό από ένα καλάθι"
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ αστική περιοχή της Papeete είχε συνολικό πληθυσμό 136.771 κατοίκων στην απογραφή του Αυγούστου του 2017, 26.926 από τους οποίους έζησε στην κοινότητα της Papeete.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Παπεέτε (Ταϊτή), Γαλλική Πολυνησία