Πενάνγκ, Μαλαισία

Πενάνγκ - Penang βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της χερσονήσου της Μαλαισίας, από το στενό της Μαλάκα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈχει δύο μέρη: το νησί Penang, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα, το George Town, και το Seberang Perai (πρώην επαρχία Wellesley) στη χερσόνησο της Μαλαισίας. Τ
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈχει μεταξύ των υψηλότερων πληθυσμιακών πυκνοτήτων του έθνους και είναι ένα από τα πιο αστικοποιημένα κράτη της χώρας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ George Town, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαλαισίας, είναι επίσης έδρα μιας περιοχής παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ σύγχρονη ιστορία του Penang ξεκίνησε το 1786, με την ίδρυση του George Town από τον Francis Light. Το Penang αποτέλεσε μέρος των Οικισμών των Στενών το 1826, το οποίο έγινε μια αποικία του βρετανικού στέμματος το 1867. Η άμεση βρετανική κυριαρχία διακόπηκε μόνο κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Ιαπωνία κατέλαβε το Penang. οι Βρετανοί επανεμφανίστηκαν το Penang το 1945. Το Penang αργότερα συγχωνεύθηκε με την Ομοσπονδία της Malaya (τώρα Μαλαισία), η οποία απέκτησε την ανεξαρτησία από τους Βρετανούς το 1957. Μετά την υποχώρηση του εμπορικού της εμπορίου προς τη δεκαετία του 1970, η οικονομία του Penang αναπροσανατολίστηκε προς την κατασκευή υψηλής τεχνολογίας .
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΓνωστή ως η Silicon Valley της Ανατολής για τις βιομηχανίες της, το Penang είναι ένα από τα πιο ζωτικά οικονομικά εργοστάσια της Μαλαισίας. Το Penang έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μεταξύ όλων των μαλαισιανών κρατών και θεωρείται οικονομία υψηλού εισοδήματος. Επιπλέον, η Penang κατέγραψε τον δεύτερο υψηλότερο δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης, μετά την Κουάλα Λουμπούρ. Αντίστοιχα, το κράτος έχει έναν σχετικά καλά μορφωμένο πληθυσμό, με ποσοστό παιδείας 99,5% από το 2014.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Πενάνγκ, Μαλαισία