Σιχάνουκβιλ, Καμπότζη

H πόλη Σιχάνουκβιλ -  Sihanoukville, επίσης γνωστό ως "Kampong Som" είναι παραθαλάσσια πόλη στην Καμπότζη και την πρωτεύουσα της επαρχίας Sihanoukville, στην άκρη μιας ανυψωμένης χερσονήσου της χώρας Νοτιοδυτικά στον κόλπο της Ταϊλάνδης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη πλαισιώνεται από μια σχεδόν απρόσκοπτη σειρά από παραλίες σε όλο το ακτογραμμή της και παράκτια βάλτους που συνορεύουν με το Εθνικό Πάρκο Ρεμ στην ανατολή.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟρισμένα νησιά με ελάχιστα κατοικημένη κατοχή - υπό τη διοίκηση του Sihanoukville - βρίσκονται κοντά στην πόλη, όπου τα τελευταία χρόνια η μέτρια ανάπτυξη βοήθησε να προσελκύσει ένα μεγάλο μέρος των ατομικών ταξιδιωτών της Ασίας, των νέων φοιτητών και των πακεταριστών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη, που ονομάστηκε προς τιμήν του πρώην βασιλιά Norodom Sihanouk, είχε πληθυσμό περίπου 89.800 ανθρώπων και περίπου 66.700 στο αστικό κέντρο το 2008. Περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος από έξι κοινότητες (Sangkats) της επαρχίας Preah Sihanoukville. Μια σχετικά νέα πόλη, έχει εξελιχθεί παράλληλα με την κατασκευή του Αυτόνομου Λιμανιού Σιχάνουκβιλ, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1955, ως πύλη της χώρας για άμεσο και απεριόριστο διεθνές θαλάσσιο εμπόριο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι το μόνο λιμάνι βαθιάς ύδρευσης στην Καμπότζη και περιλαμβάνει έναν τερματικό σταθμό πετρελαιοειδών και μια εγκατάσταση εφοδιαστικής μεταφοράς.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΚατά συνέπεια, η πόλη μεγάλωσε και κατέστη ηγετικό εθνικό κέντρο εμπορίου, εμπορίου, μεταφορών και μεταποίησης.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σιχάνουκβιλ, Καμπότζη