Ταουράνγκα, Νέα Ζηλανδία

Ταουράνγκα - Τauranga είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην περιοχή Bay of Plenty του βόρειου νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Ήταν εγκατεστημένος από το Māori αργά το 13ο αιώνα και από τους Ευρωπαίους στις αρχές του 19ου αιώνα και συγκροτήθηκε ως πόλη το 1963. Η πόλη Tauranga είναι το κέντρο της πέμπτης μεγαλύτερης αστικής περιοχής στη Νέα Ζηλανδία, με αστικό πληθυσμό 141.600 (Ιούνιο του 2018).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία του κόλπου Plenty, στο νοτιοανατολικό άκρο του λιμανιού Tauranga. Εκτείνεται σε μια έκταση 168 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περιλαμβάνει τις κοινότητες της Βηθλεέμ, στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης. Greerton, στα νότια προάστια της πόλης. Matua, δυτικά της κεντρικής πόλης με θέα το λιμάνι Tauranga. Maungatapu;
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Tauranga είναι ένα από τα κύρια κέντρα της Νέας Ζηλανδίας για τις επιχειρήσεις, το διεθνές εμπόριο, τον πολιτισμό, τη μόδα και την κηπουρική.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο λιμάνι της Tauranga είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Νέας Ζηλανδίας όσον αφορά την ακαθάριστη χωρητικότητα εξαγωγής και την αποδοτικότητα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Tauranga είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Νέας Ζηλανδίας, με 14% αύξηση του πληθυσμού μεταξύ της απογραφής του 2001 και της απογραφής του 2006 και 11% μεταξύ της απογραφής του 2006 και της απογραφής του 2013. Αυτή η ταχεία πληθυσμιακή ανάπτυξη έχει δει Tauranga ξεπεράσει Dunedin και οι αστικές περιοχές Napier-Hastings να γίνει πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ταουράνγκα, Νέα Ζηλανδία