Ουέλλινγκτον, Νέα Ζηλανδία

To Ουέλλινγκτον - Wellington  είναι η πρωτεύουσα και η δεύτερη πολυπληθέστερη αστική περιοχή της Νέας Ζηλανδίας, με 418.500 κατοίκους. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του βόρειου νησιού, μεταξύ των στενών Cook και της σειράς Remutaka.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοEίναι το μεγαλύτερο πληθυσμιακό κέντρο του νότιου βόρειου νησιού και το διοικητικό κέντρο της περιφέρειας Ουέλλινγκτον, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την ακτή Kapiti και τη Wairarapa. Xαρακτηρίζεται από εύκρατο θαλάσσιο κλίμα και είναι η πιο κερδοφόρα πόλη στον κόσμο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ αστική περιοχή του Ουέλινγκτον περιλαμβάνει τέσσερις τοπικές αρχές: την Wellington City, στη χερσόνησο μεταξύ των στενών Cook και του λιμένα Wellington, που περιλαμβάνει την κεντρική επιχειρηματική περιοχή και περίπου το μισό πληθυσμό.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΩς πρωτεύουσα του έθνους από το 1865, η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας, το Ανώτατο Δικαστήριο και το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας υπηρεσίας βρίσκονται στην πόλη.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤα αρχιτεκτονικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν το κτίριο της κυβέρνησης - ένα από τα μεγαλύτερα ξύλινα κτίρια στον κόσμο, φιλοξενεί δε μερικά από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα πολιτιστικά ιδρύματα του έθνους, όπως το Εθνικό Αρχείο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο της Νέας Ζηλανδίας Te Papa Tongarewa και πολλά θέατρα.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ουέλλινγκτον, Νέα Ζηλανδία