Νάπϊερ, Νέα Ζηλανδία

Nάπιερ - Napier είναι μια πόλη της Νέας Ζηλανδίας με θαλάσσιο λιμάνι που βρίσκεται στον κόλπο του Hawke, στην ανατολική ακτή. Ο πληθυσμός της είναι περίπου 63.900 από τον Ιούνιο του 2018.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑπέχει περίπου 320 χιλιόμετρα (200 μίλια) βορειοανατολικά της πρωτεύουσας του Ουέλλινγκτον.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Napier είναι ο σύνδεσμος του μεγαλύτερου κέντρου μαλλιού στο νότιο ημισφαίριο και έχει το κύριο εξαγωγικό λιμάνι της βορειοανατολικής Νέας Ζηλανδίας, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μήλων, αχλαδιών και φρούτων στη Νέα Ζηλανδία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈχει επίσης καταστεί σημαντική αμπελουργική περιοχή, με τα σταφύλια που καλλιεργούνται γύρω από το Hastings και το Napier να στέλνονται μέσω του λιμένα Napier για εξαγωγή. Μεγάλη ποσότητα μαλλιού προβάτου, κατεψυγμένου κρέατος, ξυλοπολτού και ξυλείας περνούν επίσης μέσω του Napier ετησίως για εξαγωγή. Τα μικρότερα ποσά αυτών των υλικών μεταφέρονται μέσω οδικών και σιδηροδρομικών γραμμών στις μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές της ίδιας της Νέας Ζηλανδίας, όπως το Auckland, το Wellington και το Hamilton.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη είναι μια δημοφιλής τουριστική πόλη, με μια μοναδική συγκέντρωση αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του 1930 Art Deco, που χτίστηκε μετά από μεγάλο μέρος της πόλης είχε καταστραφεί στο σεισμό του 1931 Hawke's Bay.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΧιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στο Napier κάθε Φεβρουάριο για την εκδήλωση Tremains Art Deco Weekend, μια γιορτή της κληρονομιάς και ιστορίας της Art Deco. Άλλα αξιοσημείωτα τουριστικά γεγονότα που προσελκύουν πολλούς ξένους στην περιοχή ετησίως περιλαμβάνουν το F.A.W.C! Τρόφιμα και Κρασιά Κλασσικά γεγονότα, και η Συναυλία Συναυλία Mission στην Mission Estate και Οινοποιείο στο προάστιο της Taradale.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Νάπϊερ, Νέα Ζηλανδία