Κιλούγκ, Ταϊβάν

Το Keelung (Τυπικό Mandarin Pīnyīn: Jīlóng, Hokkien POJ: Ke-lâng), επίσημα γνωστό ως Keelung City, είναι μια μεγάλη λιμενική πόλη που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν. Συνορεύει με τη Νέα Ταϊπέι με την οποία αποτελεί τη μητροπολιτική περιοχή Taipei-Keelung, μαζί με την ίδια την Ταϊπέι.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟνομάστηκε Rainy Port για τη συχνή βροχή και ναυτικό ρόλο του, η πόλη είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ναυτικό της Ταϊβάν (μετά το Kaohsiung).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑυτή η βόρεια παράκτια περιοχή αρχικά ονομαζόταν Pak-kang Στις αρχές του 20ού αιώνα, η πόλη ήταν γνωστή στον δυτικό κόσμο ως Kelung, καθώς και οι παραλλαγές Kiloung, Kilang και Keelung.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτην γενική ιστορία του 1903 στην Ταϊβάν, ο Αμερικανός Πρόξενος της Φορμόζα (1898-1904) James W. Davidson ανέφερε ότι «το Kelung» ήταν ένα από τα ελάχιστα γνωστά ονόματα, δικαιώνοντας έτσι καμία εναλλακτική ιαπωνική ρομαντοποίηση.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Κιλούγκ, Ταϊβάν