Χουαλιέν, Ταϊβάν

Η πόλη Xουαλιέν ( Hualien (Μανταριν Πίνι: Huālián Shì, Hokkien POJ: Hoa-lian-chhī ή Hoa-liân-chhī) είναι μια πόλη που διοικείται από το νομό και το κομητειό κάτοικος της Hualien County, Ταϊβάν. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Ταϊβάν στον Ειρηνικό Ωκεανό και έχει πληθυσμό 106.368 κατοίκους.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤα αρχεία της πόλης καταγράφουν ότι η πόλη ονομάστηκε "Kiray" μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα. Αυτό το όνομα αναφέρεται στους Sokiraya Ταϊβανέζικα αφρικανικά και στον οικισμό τους.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜετά την Ταϊβάν ήρθε κάτω από την ιαπωνική κυριαρχία το 1895 οι κυβερνήτες της προσπάθησαν να αλλάξουν το όνομα επειδή το "Kiray" προφέρεται το ίδιο με την ιαπωνική λέξη για "αντιπάθεια" . Το όνομα τελικά άλλαξε στο Karen Harbour
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η εισερχόμενη Δημοκρατία της Κίνας που οδήγησε στο Κουομιντάνγκ διατήρησε την ορθογραφία του Kanji, αλλά μείωσε το όνομα σε απλά Karen ή Hualien μέσω της κινεζικής ενοποίησης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι Ισπανοί χτίστηκαν ορυχεία για χρυσό στο Χουαλιέν το 1622. Οι μόνιμοι οικισμοί ξεκίνησαν το 1851, όταν 2.200 Χαν οι Κινέζοι αγρότες με επικεφαλής τον Huang A-fong από την Ταϊπέι έφτασαν στο Fengchuan (τώρα στην περιοχή κοντά στον Hualien Rear Station).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 1875, περισσότεροι αγρότες, με επικεφαλής τον Lin Cang-an από τον Yilan, εγκαταστάθηκαν στο Fengchuan.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Χουαλιέν, Ταϊβάν