Ντάργουϊν, Αυστραλία

Το Ντάργουιν - Darwin είναι πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Επικράτειας, στην Αυστραλία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣύμφωνα με την απογραφή του 2016, το Ντάργουιν έχει 145.916 κατοίκους και είναι η μικρότερη πληθυσμιακά από τις πρωτεύουσες της Αυστραλίας. Το Ντάργουιν βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Βόρειας Επικράτειας και είναι η βορειότερη από τις πρωτεύουσες της Αυστραλίας. Η πόλη είναι χτισμένη απέναντι από το νησί Μέλβιλ, στον μυχό του Πορτ Ντάργουιν, στον πορθμό Κλάρενς, στη θάλασσα του Τιμόρ. Τις 9 Σεπτεμβρίου 1839, το HMS Beagle έπλευσε στο λιμάνι του Ντάργουιν κατά τη διάρκεια των ερευνών του. Ο Τζον Κλεμεντς Γουίκχαμ του έδωσε το όνομα Πορτ Ντάργουιν, από τον πρώην συνταξιδιώτη τους Κάρολο Δαρβίνο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι ιθαγενείς κάτοικοι της περιοχής είναι οι Αβοριγίνες Λαρράκια. H περιοχή εξερευνήθηκε από τους Ολλανδούς τον 17ο αιώνα. Το Ντάργουιν ιδρύθηκε το 1869 και αρχικά ονομαζόταν Πάλμερστον αλλά το 1911 μετονομάστηκε σε Πορτ Ντάργουιν. Η ανάπτυξη της πόλης επιταχύνθηκε μετά από την ανακάλυψη χρυσού στο Πάιν Κρηκ, 200 χιλιόμετρα νότια, το 1871. Λόγω της στρατηγικής του θέσης, το Ντάργουιν καταστράφηκε από γενική Ιαπωνική αεροπορική επίθεση τις 19 Φεβρουαρίου 1942, τη πρώτη σε αυστραλιανό έδαφος, με αποτέλεσμα 243 θανάτους και την καταστροφή πολλών κτιρίων. Μέχρι τον Οκτώβριο του 1943, οι Ιάπωνες βομβάρδισαν το Ντάργουιν 60 φορές. Μετά τον πόλεμο, το Ντάργουιν ξαναχτίστηκε.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη καταστράφηκε επίσης από το πέρασμα του κυκλώνας Τράσυ τα Χριστούγεννα του 1974, αλλά κατάφερε να ορθοποδήσει ξανά. Το 1979 ανακηρύχθηκε ως μια από τις πρωτεύουσες της Αυστραλίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Ντάργουιν σήμερα αναπτύσσεται γρήγορα ενώ το Πορτ Ντάργουιν, το λιμάνι της πόλης, είναι διπλάσιο σε μέγεθος από αυτό του Σίδνεϊ. Οι κύριοι τομείς της οικονομίας είναι ο τουρισμός και η εξόρυξη ορυκτών, όπως το ουράνιο, ο χαλκός, ο μόλυβδος, ο βωξίτης, το μαγγάνιο, ο χρυσός και το φυσικό αέριο. Η εξόρυξη ορυκτών και η ενεργειακή βιομηχανία παράγουν περισσότερα από $2,5 εκατομμύρια το χρόνο.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ντάργουϊν, Αυστραλία