Σαν Ρέμο, Ιταλία

Σαν Ρέμο ή Σανρεμό - San Remo είναι παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Ιταλίας, στην περιφέρεια της Λιγουρίας. Ο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοπληθυσμός της πόλης υπολογίστηκε ότι το 2013 ήταν 53.451 κάτοικοι.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη είναι πολύ γνωστή ως τουριστικός προορισμός στην Ιταλική Ριβιέρα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΦιλοξενεί πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού και το ποδηλατικό αγώνα Μιλάνο-Σαν Ρέμο. Η πόλη έχει ήπιο μεσογειακό κλίμα, με ζεστούς χίμωνες, γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη τουρισμού στην περιοχή. Επίσης, στο Σαν Ρέμο καλλιεργούνται καλλωπιστικά φυτά.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτην περιοχή υπάρχει οικισμός από τις Ρωμαϊκές Χρόνιες, αλλά ο σημερινός οικισμός ιδρύθηκε ως οχυρό κάστρο για την προστασία έναντι των Σαρακηνών. Το όνομα του πήρε από τον επισκόπου Ρομόλο της Γένοβας (Σαν Ρομόλο). Το 1297 πουλήθηκε στις Γενοβέζικες οικογένειες των Ομπέρτο ​​Ντόρια και Τζοτζιο Ντε Μαρι και το 1359 έγινε τμήμα της Δημοκρατίας του Γένοβας. Η πόλη παρέμεινε αυτόνομη μέχρι το 1753 όταν μετά από 20 έτη αντιδικιών της επιβλήθηκε ποινή υποταγής. Εκείνη η περίοδος χτίστηκε μια οχυρά που λειτουργούσε ως φυλακή.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα λόγω του τουρισμού και πολλοί διάσημοι άνθρωποι της εποχής ζούσαν στο Σαν Ρέμο, όπως η Ελισάβετ της Αυστρίας (Σίσι), ο Τσάρος Νικόλαος Β και ο Άλφρεντ Νάμπελ. Το 1905 κατασκευάστηκε στην πόλη το δημοτικό καζίνο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 1920 στην πόλη πήρε χώρα το συνέδριο του Σαν Ρέμο, το οποίο αφορούσε το μέλλον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οδήγησε στη Συνθήκη των Σεβρών.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σαν Ρέμο, Ιταλία