Ξλέντι, Μάλτα

Το Ξλέντι είναι χωριό της Μάλτας που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού Gozo. Το όνομα προέρχεται πιθανώς από τη λέξη "xelandion", ένα είδος βυζαντινού πλοίου το οποίο πιθανώς είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι του. Είναι περιτριγυρισμένο από τα χωριά του Munxar, Fontana και Kerċem.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτο Ξλέντι και στην γύρω περιοχή έχουν φρεθεί πολλοί βυζαντινοί τάφοι.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν το λιμάνι Ξλέντι, καθώς διαθέτει χαρακτηριστικά που προστατεύουν τα πλοία από τον άνεμο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτη μέση του κόλπου υπάρχει ένας ύφαλος όπου ναυάγησαν πολλά πλοία. Αυτά τα πλοία άφησαν ένα μεγάλο αριθμό ρωμαϊκών αμφορέων στο βυθό της θάλασσας στην είσοδο του κόλπου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ γύρω από το Ξλέντι, μη ανεπτυγμένη περιοχή, φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας μερικά από τα οποία είναι σπάνια.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ξλέντι, Μάλτα