Νιούκαστλ Τάϊν, Αγγλία

Newcastle upon Tyne (τοπικά / njuːkæsəl /) [5], κοινώς γνωστό ως Νιουκάστλ - Newcastle, είναι μια πόλη στο Tyne and Wear, στη βορειοανατολική Αγγλία, 166 χιλιόμετρα νότια του Εδιμβούργου και 447 χιλιόμετρα  βόρεια του Λονδίνου στη βόρεια όχθη του ποταμού Tyne. Το Newcastle είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Βορειοανατολικής Ευρώπης και αποτελεί τον πυρήνα του αστικού κέντρου Tyneside, της όγδοης πολυπληθέστερης αστικής περιοχής στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Newcastle ήταν μέρος της κομητείας του Northumberland μέχρι το 1400, όταν έγινε ο νομός του, ένα καθεστώς που διατηρούσε μέχρι να γίνει μέρος του Tyne και Wear το 1974.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο τοπικό ψευδώνυμο και διάλεκτο για τους ανθρώπους από το Newcastle και τη γύρω περιοχή είναι το Geordie. Το Newcastle στεγάζει επίσης το Πανεπιστήμιο του Newcastle, μέλος του ομίλου Russell, καθώς και το Πανεπιστήμιο Northumbria.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη αναπτύχθηκε γύρω από τον ρωμαϊκό οικισμό Pons Aelius και πήρε το όνομά του από το κάστρο που χτίστηκε το 1080 από τον Robert Curthose, τον μεγαλύτερο γιο του William the Conqueror. Η πόλη μεγάλωσε ως ένα σημαντικό κέντρο για το εμπόριο μαλλιού τον 14ο αιώνα, και αργότερα έγινε μια μεγάλη περιοχή εξόρυξης άνθρακα. Το λιμάνι αναπτύχθηκε τον 16ο αιώνα και, μαζί με τα ναυπηγεία κάτω από τον ποταμό Tyne, ήταν από τα μεγαλύτερα κέντρα ναυπηγικής και επισκευής πλοίων στον κόσμο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ οικονομία του Newcastle περιλαμβάνει τα κεντρικά γραφεία των επιχειρήσεων, τη μάθηση, την ψηφιακή τεχνολογία, το λιανικό εμπόριο, τον τουρισμό και τα πολιτιστικά κέντρα, από τα οποία η πόλη συνεισφέρει £ 13 δισεκατομμύρια για τη ΒΒ του Ηνωμένου Βασιλείου. Μεταξύ των εικόνων του είναι το ποδόσφαιρο της Newcastle United και η γέφυρα Tyne. Από το 1981 η πόλη φιλοξένησε την Μεγάλη Βόρεια Πορεία, ένα μισό μαραθώνιο που προσελκύει πάνω από 57.000 δρομείς κάθε χρόνο.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Νιούκαστλ Τάϊν, Αγγλία