Σάντα Μάρτα, Κολομβία

Η Σάντα Μάρτα - Santa Marta, επίσημα το Distrito Turístico, Πολιτιστικό και Ιστορικό της Santa Marta, είναι μια πόλη στην Κολομβία. Είναι η πρωτεύουσα του Departamento del Magdalena και η τέταρτη μεγαλύτερη αστική πόλη της περιφέρειας της Καραϊβικής της Κολομβίας, μετά την Barranquilla, την Cartagena και τη Soledad. Ιδρύθηκε στις 29 Ιουλίου 1525 από τον Ισπανό κατακτητή Rodrigo de Bastidas, ήταν ο πρώτος ισπανικός οικισμός στην Κολομβία, είναι η παλαιότερη πόλη που επιβιώνει και ο δεύτερος παλαιότερος στη Νότια Αμερική. [3] Αυτή η πόλη βρίσκεται σε ένα κόλπο με το ίδιο όνομα και ως εκ τούτου, είναι ένας πρωταρχικός τουριστικός προορισμός στην περιοχή της Καραϊβικής .
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠριν από την άφιξη των Ευρωπαίων, η νοτιοαμερικανική ήπειρος κατοικήθηκε από αρκετές αυτόχθονες ομάδες. Λόγω του συνδυασμού των τροπικών καιρικών συνθηκών, των σημαντικών βροχοπτώσεων και της καταστροφής και της ψευδούς δήλωσης πολλών αρχείων από τους Ισπανούς κατακτητές, η κατανόησή μας για τους λαούς αυτής της περιοχής είναι περιορισμένη.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι Tairona (ήταν μια ομάδα αρχηγών στην περιοχή της Σιέρα Νεβάδα της Σάντα Μάρτα) δημιούργησε κέντρα πληθυσμού μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους, που αποτελούνται από πεζόδρομους, βεράντες, προστατευόμενες πλωτές οδούς και χώρους.αφιερωμένους σε γεωργικά προϊόντα. Η οικονομία τους ήταν κυρίως γεωργική, καλλιεργώντας καλαμπόκι, ανανά, yucca και άλλα τοπικά τρόφιμα. Τα Tayrona θεωρούνται αρκετά προχωρημένα για τη χρονική περίοδο. Οι επιβλητικοί αρχαιολογικοί χώροι αποτελούνταν από διαμορφωμένες βεράντες και υπόγεια πέτρινους διαύλους μικρής κλίμακας. Ήταν επίσης γνωστό ότι συλλέγουν και επεξεργάζονται ενεργά αλάτι, το οποίο ήταν ένα σημαντικό εμπορικό εμπόρευμα. Γνωρίζουμε ότι διαπραγματεύονταν με άλλες αυτόχθονες ομάδες κατά μήκος της ακτής και του εσωτερικού. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν ανακτήσει σημαντικά έργα στην αγγειοπλαστική, την πέτρα και το χρυσό.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σάντα Μάρτα, Κολομβία