Πλύμουθ, Αγγλία

Το Πλίμουθ ή Πλύμουθ - Plymouth είναι πόλη στο Ντέβον της νοτιοδυτικής Αγγλίας, γνωστή για το λιμάνι της και την ναυτική και εμπορική ιστορία της. Απέχει 310 χιλιόμετρα από το Λονδίνο και έχει πληθυσμό περίπου 250.700 κατοίκων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη είναι χτισμένη στις εκβολές των ποταμών Πλυμ και Τάμαρ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣήμερα είναι έδρα μουσείων, πινακοθήκης και βιβλιοθηκών. Αν και η οικονομία της επηρεάζεται ισχυρά ακόμη από τα ναυπηγεία της, από τη δεκαετία του '90 και έπειτα έχει αναπτυχθεί και ο τριτογενής τομέας, των υπηρεσιών, στην πόλη.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοTo Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ, 11ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδρύθηκε το 1992 και έχει περίπου 30.000 φοιτητές.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο τζιν της περιοχής θεωρείται ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως, ενώ αποτελεί και προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη συνδέεται ακτοπλοϊκά με τη Γαλλία και την Ισπανία και με αεροδρόμιο με τις λοιπές χώρες της Ευρώπης.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Πλύμουθ, Αγγλία