Χαούγκεσουντ, Νορβηγία

Είναι πόλη και δήμος στην κομητεία Rogaland της Νορβηγίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη είναι το κύριο πληθυσμιακό κέντρο της περιοχής Haugaland στη βόρεια Rogaland. Η πλειοψηφία του πληθυσμού του Haugesund ζει στην κύρια αστική περιοχή που περιβάλλει το κέντρο της πόλης, με το βορειοδυτικό τμήμα του δήμου να είναι αρκετά αγροτικό.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΒρίσκεται σε έναν στρατηγικά σημαντικό σημείο, το Karmsundet, μέσω του οποίου τα πλοία θα μπορούσαν να περάσουν χωρίς να διασχίζουν βαριές θάλασσες. Στα πρώτα χρόνια, τα παραθαλάσσια νερά του Χάουγκεσουντ ήταν μια τεράστια πηγή ρέγγας και η πόλη αυξήθηκε ανάλογα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠαρά το γεγονός ότι ήταν μόλις ένα χωριό τότε, ο βασιλιάς Harald Fairhair έζησε στο Avaldsnes, πολύ κοντά στη σύγχρονη πόλη Haugesund. Τις τελευταίες δεκαετίες, η πόλη, όπως και οι γείτονές της, στρέφει προς τη βιομηχανία πετρελαίου.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Χαούγκεσουντ, Νορβηγία