Φουτζέιρα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η περιοχή της Φουτζέιρα κατοικείται από την αρχαιότητα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤον 15ο αιώνα χτίστηκε τέμενος Αλ Μαντίγια, το παλαιότερο γνωστό μουσουλμανικό τέμενος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 1670 χτίστηκε το Κάστρο της Φουτζέιρα, το οποίο χρησιμοποιούνταν για την προστασία της πόλης από ξένους εισβολείς. Οχυρωματικά κάστρα έχουν χτιστεί και σε άλλες περιοχές πλησίον της πόλης της Φουτζέιρα.

Τον 19ο αιώνα η περιοχή της Φουτζέιρα ήταν το πεδίο ανταγωνισμού ανάμεσα στο Σεϊχάτο της Αλ Σάρτζα, που ενσωμάτωσε την περιοχή γύρω στο 1850, και στον Σεΐχη της Φουτζέιρα Αμπντουλάχ ιμπν Χαμίς. Το 1886 η Φουτζέιρα είχε αποκτήσει πλήρη ανεξαρτησία, η οποία όμως παρά την αναγνώρισή της από δυνάμεις της περιοχής, δεν αναγνωριζόταν από τους Βρετανούς οι οποίοι είχαν ιδρύσει προτεκτοράτα στην περιοχή για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Το 1952 η Φουτζέιρα θα συνάψει συνθήκη με την Βρετανία, μέσω της οποίας γινόταν μέλος των βρετανικών συμβαλλόμενων κρατών Στις 1 Δεκεμβρίου 1971 η βρετανική κυριαρχία θα πάψει να ισχύει.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈτσι, θα ιδρυθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέλος των οποίων θα γίνει η Φουτζέιρα μία μέρα αργότερα.

Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Φουτζέιρα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα