Μάλαγα, Ισπανία

Η Μάλαγα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ανδαλουσίας της Ισπανίας. Είναι μια παραθαλάσσια πόλη με πλούσια ιστορία και αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό των βόρειο-Ευρωπαίων. Η ιστορία της Μάλαγα αρχίζει πριν από περίπου 2700 χρόνια και θεωρείτε ως μία από της αρχαιότερες πόλεις του κόσμου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΙδρύθηκε από τους Φοίνικες με το αστείο για εμάς όνομα "Malaka" περίπου το 770 π.χ. ενώ ακολούθησαν διάφοροι πολιτισμοί όπως οι Ρωμαίοι και οι Άραβες μέχρι και το 1487, όπου κατακτήθηκε από τα Ισπανικά φύλα. Οι πλούσιες αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν αποκαλύψει ευρήματα από όλα τα στάδια της ιστορίας και κάνουν την πόλη να μοιάζει με ανοιχτό μουσείο που εκθέτει την ιστορία 3000 χρόνων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Μάλαγα είναι γνωστή για δυο κυρίως λόγους, πρώτων ως η γενέτειρα του διάσημου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο και δεύτερον για την ακτογραμμή πέριξ της πόλης, την διάσημη Κόστα Ντελ Σολ, που μοιράζεται ανάμεσα στις γειτονιές του ιστορικού κέντρου, που μαρτυρούν το μεγαλείο του 19ου αιώνα.

Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Μάλαγα, Ισπανία