Νησί Σερ Μπανί Γιας, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Νησί Σερ Μπανί Γιας - Sir Banī Yās (Αραβικά: صير بنى ياس) είναι ένα φυσικό νησί που βρίσκεται 170 χλμ. (110 μίλια) νοτιοδυτικά του Αμπού Ντάμπι, πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Βρίσκεται 9χλμ. μακριά από το Jebel Dhanna, το οποίο χρησιμεύει ως σημείο διέλευσης σε άλλα νησιά όπως το  Dalma .
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Σερ Μπανί Γιας απέχει 17,5 χλμ. από βορρά προς νότο και 9 χλμ. από τα ανατολικά προς τα δυτικά, καθιστώντας το το μεγαλύτερο φυσικό νησί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΒρίσκεται λίγο έξω από την ακτή της δυτικής περιοχής του Αμπού Ντάμπι, ο Sir Bani Yas ήταν αρχικά σπίτι στο μεγαλύτερο απόθεμα άγριας ζωής της Αραβίας. Που εκτείνεται πάνω από 87 km2 (34 τ.μ.), το αποθεματικό ιδρύθηκε το 1977 από τον Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΧάρη στις δεκαετίες των εργασιών διατήρησης και των οικολογικών επενδύσεων, φιλοξενεί σήμερα χιλιάδες μεγάλα ζώα ελεύθερης περιαγωγής και αρκετά εκατομμύρια δέντρα και φυτά.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι ένα καταφύγιο πτηνών καθώς και ένα απόθεμα άγριας ζωής.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο νησί προβάλλει τη φύση μέσα από δραστηριότητες όπως σαφάρι περιπέτειας, καγιάκ, ορεινή ποδηλασία, τοξοβολία, πεζοπορία και κολύμβηση με αναπνευστήρα.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Νησί Σερ Μπανί Γιας, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα