Ραροτόνγκα, Νησιά Κουκ

To νησί Ραροτόνγκα - Rarotonga είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Νήσων Κουκ, με πληθυσμό 10.572 κατοίκων (απογραφή 2011), από τον συνολικό πληθυσμό της χώρας, 14.974 κατοίκους. Ο καπετάνιος John Dibbs, πλοίαρχος του αποικιακού brig Endeavour, πιστώνεται ως Ευρωπαίος ανακαλύπτης στις 25 Ιουλίου 1823, μεταφέροντας τον ιεραπόστολο Rev. John Williams.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤα κτίρια του Κοινοβουλίου των Νήσων Κουκ και το διεθνές αεροδρόμιο βρίσκονται στο Rarotonga.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕπειδή είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί, οι κάτοικοι των νησιών Cook συχνά αναφέρονται ως Rarotongan, αλλά μπορεί να προέρχονται από ένα από τα άλλα 14 νησιά της ομάδας, όπως το Aitutaki ή το Mangaia.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Rarotonga είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός με πολλά θέρετρα, ξενοδοχεία και μοτέλ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πρωτεύουσα, Avarua, στη βόρεια ακτή, είναι η πρωτεύουσα των Νήσων Κουκ.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ραροτόνγκα, Νησιά Κουκ