Αλόφι, Νιούε

Το Νιούε ή Νιού ή Νιουέι είναι χώρα που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό 2100 χλμ βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας μέσα στο τρίγωνο που δημιουργείται από την Τόνγκα στα δυτικά, τη Σαμόα στα βόρεια και τα νησιά Κουκ στα ανατολικά.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜε τη Νέα Ζηλανδία έχει καθεστώς ελεύθερης σχέσης, από το 1901.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι το μεγαλύτερο κοραλλιογενές νησί στον κόσμο με έκταση 260 τετρ. χλμ. και πληθυσμό (κατατάσσεται 224η) 1.444 (εκτ. 2008). Η οικονομία του νησιού βασίζεται στον τουρισμό, την εμπορία γραμματοσήμων και την παραγωγή τροπικών φρούτων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜεγάλος αριθμός των κατοίκων (10.000) έχει μεταναστεύσει στη Νέα Ζηλανδία. Κοινώς αποκαλούν το νησί Βράχο, παραπομπή στην παραδοσιακή ονομασία Βράχος της Πολυνησίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο όνομα της πρωτεύουσας είναι Αλόφι.Η πόλη Αλόφι είναι η πρωτεύουσα.. Έχει 614 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001. Αποτελείται από δύο χωριά, το Βόρειο Αλόφι (πληθ. 256) και το Νότιο Αλόφι, όπου και η έδρα της κυβέρνησης (πληθ. 358). Βρίσκεται στο κέντρο του όρμου του Αλόφι στη δυτική ακτή του νησιού.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤον Ιανουάριο του 2004 το Νιούε επλήγη από σφοδρή τροπική καταιγίδα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΉταν ο κυκλώνας Χέτα, στο πέρασμα του οποίου βρήκαν το θάνατο δύο άνθρωποι και υπέστη εκτεταμένες ζημίες το νησί. Ανάμεσα στα κατεστραμμένα κτήρια ήταν και το νοσοκομείο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 2003, το Νιούε έγινε το πρώτο κράτος στον κόσμο με δωρεάν και ανοιχτό ασύρματο δίκτυο ίντερνετ για όλη τη χώρα από τον οργανισμό Κοινότητα Χρηστών Ίντερνετ του Νιούε που ιδρύθηκε το 1999.

Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Αλόφι, Νιούε