Πενσάου (Nησί Κανγκουρό), Αυστραλία

Το Πενσάου - Penneshaw είναι ένας δήμος στο αυστραλιανό κράτος της Νότιας Αυστραλίας που βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της χερσονήσου Dudley στο νησί Kangaroo περίπου 107 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της πολιτείας της Adelaide. Είναι το κύριο λιμάνι του νησιού με τακτικά δρομολόγια από το ακρωτήριο Jervis. Το Penneshaw διαθέτει ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο και βραδινές εκδρομές σε μια αποικία μικρού πιγκουίνου, το μοναδικό είδος πιγκουίνου που αναπαράγεται στα αυστραλιανά νερά.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑρχικά γνωστό ως Hog Bay λόγω των χοίρων που κυκλοφόρησε ο Γάλλος Διοικητής Nicholas Baudin, ο Penneshaw πήρε το όνομά του από το συνδυασμό των ονομάτων του Dr. FWPennefather, του ιδιωτικού γραμματέα του κυβερνήτη Jervois και της Flora Louisa Shaw, ένας επισκέπτης στην κυβέρνηση House.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο πρώτο μοντέρνο εργοστάσιο αφαλάτωσης θαλασσινού νερού της Νότιας Αυστραλίας ιδρύθηκε στη Penneshaw τη δεκαετία του 1990, για να συμπληρώσει την περιορισμένη παροχή νερού της πόλης
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 2012 το λιμάνι επεκτάθηκε για να φιλοξενήσει μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια και περισσότερους επισκέπτες. Κατά την περίοδο 2014-15, επτά κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν με επιβάτες στο Pennseshaw και  αυξάνονται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Πενσάου (Nησί Κανγκουρό), Αυστραλία