Πουέρτο Πρινσέσα, Φιλιππίνες

To Πουέρτο Πρινσέσα - Puerto Princesa, επίσημα το City of Puerto Princesa  και συχνά αναφέρεται ως Puerto Princesa City, είναι πόλη στις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με την απογραφή του 2015, έχει πληθυσμό 255.116 κατοίκων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΒρίσκεται στη δυτική επαρχία του Palawan και τη δυτικότερη πόλη στις Φιλιππίνες. Αν και η έδρα της κυβέρνησης και η πρωτεύουσα της επαρχίας, η ίδια η πόλη είναι μια από τις 38 ανεξάρτητες πόλεις στις Φιλιππίνες που δεν ελέγχονται από την επαρχία στην οποία βρίσκεται γεωγραφικά και ως εκ τούτου είναι μια ανεξάρτητη περιοχή που βρίσκεται στο Palawan.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι η λιγότερο πυκνοκατοικημένη πόλη στις Φιλιππίνες. Από την άποψη της χερσαίας έκτασης, η πόλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γεωγραφικά μετά την πόλη του Νταβάο, με έκταση 2.381,02 τετραγωνικά χιλιόμετρα (919,32 τετραγωνικά μίλια). Το Πουέρτο Πρινσέσα είναι η έδρα των κεντρικών μονάδων της Δυτικής Διοίκησης των Φιλιππίνων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣήμερα, το Puerto Princesa είναι μια δημοφιλής τουριστική πόλη με πολλά παραλιακά θέρετρα και εστιατόρια με θαλασσινά.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈχει αναγνωριστεί πολλές φορές ως η καθαρότερη και πιο πράσινη πόλη στις Φιλιππίνες.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Πουέρτο Πρινσέσα, Φιλιππίνες