Μαπούτο, Μοζαμβίκη

Μαπούτο - Maputo, (πορτογαλικά: Maputo), ήταν γνωστή ως Λοουρένσο Μάρκες (Lourenço Marques) πριν την ανεξαρτησία της χώρας. Είναι η πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη είναι λιμάνι στον Ινδικό Ωκεανό και η οικονομία της επικεντρώνεται γύρω από το λιμάνι.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈχει επίσημο πληθυσμό περίπου 966.837 κατοίκους (1997), άλλα ο πραγματικός πληθυσμός της εκτιμάται πως είναι πολύ μεγαλύτερος εξαιτίας της ύπαρξης φτωχογειτονιών και ανεπίσημων καταυλισμών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι κύριες εξαγωγές της είναι ο γαιάνθρακας, το βαμβάκι, η ζάχαρη, ο χρωμίτης, ο αθάνατος, η κόπρα (αποξηραμένοι καρποί κακάο) και η σκληρή ξυλεία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη παράγει τσιμέντο, κεραμική, έπιπλα, υποδήματα και καουτσούκ. Υπάρχει επίσης ένα μεγάλο εργοστάσιο καμίνευσης αργιλίου, η Μοζάλ. Η πόλη περιβάλλεται από την Επαρχία Μαπούτο.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Μαπούτο, Μοζαμβίκη