Γουάλβις Μπέϊ, Ναμίμπια

Το Walvis Bay (Afrikaans: Walvisbaai), που σημαίνει "Whale Bay", είναι μια πόλη στη Ναμίμπια και το όνομα του κόλπου που βρίσκεται. Η πόλη καλύπτει συνολική έκταση 29 τετραγωνικών χιλιομέτρων (11 τ.μ.).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ κόλπος είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για τα θαλάσσια σκάφη, λόγω του φυσικού λιμανιού του. Λόγω του πλούσιου πλαγκτόν στη θαλάσσια ζωή, αυτά τα νερά προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό νότιων φαλαινών, προσελκύοντας φαλαινοθήρες και αλιευτικά σκάφη.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜια διαδοχή αποίκων ανέπτυξε τη θέση και τους πόρους αυτού του στρατηγικού λιμενικού οικισμού. Η αξία του λιμανιού σε σχέση με τη θαλάσσια διαδρομή γύρω από το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας είχε τραβήξει την προσοχή των παγκόσμιων δυνάμεων από τότε που ανακαλύφθηκε από τον έξω κόσμο το 1485. Αυτό εξηγεί την περίπλοκη πολιτική κατάσταση του Walvis Bay εδώ και χρόνια.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ κόλπος Walvis, με τους μεγάλους κόλπους και τους αμμόλοφους, αποτελεί σημαντικό κέντρο τουριστικής δραστηριότητας στη Ναμίμπια.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Γουάλβις Μπέϊ, Ναμίμπια