Μπαντζούλ , Γκάμπια

H πόλη Μπαντζούλ -  Banjul, επίσημα το City of Banjul και παλαιότερα γνωστή ως Bathurst. 
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι η πρωτεύουσα της Γκάμπια και βρίσκεται σε ένα τμήμα με το ίδιο όνομα.
Η Banjul βρίσκεται στο νησί St Mary's -νησί Banjul-, όπου ο ποταμός Γκάμπια εισέρχεται στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ πληθυσμός της πρωτεύουσας της πόλης είναι 31.301, με την ευρύτερη περιοχή Banjul, η οποία περιλαμβάνει τον δήμο Banjul και το δημοτικό συμβούλιο Kanifing, σε πληθυσμό 413.397 (απογραφή του 2013).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο νησί συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα προς τα δυτικά και με την υπόλοιπη ευρύτερη περιοχή Banjul μέσω γέφυρων. Υπάρχουν επίσης πλοία που συνδέουν την Banjul με την ηπειρωτική χώρα στην άλλη πλευρά του ποταμού.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Banjul παίρνει το όνομά της από τους ανθρώπους Mandé, οι οποίοι συγκέντρωσαν συγκεκριμένες ίνες στο νησί, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή σχοινιών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Bang julo είναι η λέξη Mandinka (Mande) για τις ίνες σχοινιού. Η λανθασμένη παράδοση οδήγησε στη λέξη Banjul. ]
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Μπαντζούλ , Γκάμπια