Μπούζιος, Βραζιλία

Μπούζιους - Buzios (πορτογαλική προφορά: [aʁmɐsɐw duz buzjus], σε τοπικό επίπεδο [ɐɦməsɜw duj̆ʑ buˑzjʊ̆j̆ɕ]), είναι μια πόλη θέρετρο και ένας δήμος που βρίσκεται στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Το 2012, ο πληθυσμός της ανερχόταν σε 23.463 κατοίκους και η έκτασή της ήταν 69 km². Σήμερα, το Búzios είναι μια δημοφιλής απόδραση από την πόλη σε έναν παγκόσμιο τουριστικό χώρο, ειδικά μεταξύ Βραζιλιανών και Αργεντινών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτις αρχές της δεκαετίας του 1900 ο Μπούζιος ήταν ένα σχεδόν άγνωστο χωριό ψαράδων. Παρέμεινε έτσι μέχρι το 1964, όταν ο Γάλλος ηθοποιός Brigitte Bardot επισκέφθηκε Μπούζιος, από τότε Μπούζιος έγινε δημοφιλής με υψηλή κοινωνία της Carioca, οι οποίοι ήθελαν να ξεφύγουν από τη χαοτική ζωή της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο και να απολαύσετε πάνω από 23 παραλίες που προσφέρει χερσόνησο. Η πόλη έγινε διεθνής τουριστικός προορισμός.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣήμερα, η χερσόνησος είναι ένα ταξιδιωτικό site που προσφέρει ηρεμία, άμεση επαφή με τη φύση και γραφικές απόψεις.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι παραλίες της δυτικής ακτής προσφέρουν ήρεμα και καθαρά νερά, ενώ τα ανατολικά παράλια, που βλέπουν στην ανοιχτή θάλασσα, είναι πιο άγρια ​​και ελκύουν surfers και λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Azeda, Ferradura, João Fernandes και Armação είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της πόλης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤη νύχτα, ο Rua das Pedras, ο κεντρικός δρόμος του Buzios, προσφέρει στους επισκέπτες του μια δραστήρια νυχτερινή ζωή και μια μεγάλη ποικιλία από καταστήματα και εστιατόρια.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Μπούζιος, Βραζιλία