Ντα Νανγκ, Βιετνάμ

To Ντα Ναγκ - Da Nang είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη στο Βιετνάμ μετά την πόλη Χο Τσι Μιν, το Ανόι, το Χάιφονγκ και το Καν Τον από την άποψη της αστικοποίησης και της οικονομίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΒρίσκεται στις ακτές της Θάλασσας της Νότιας Κίνας στο στόμιο του ποταμού Han, είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις του Βιετνάμ. Ως ένας από τους πέντε άμεσα ελεγχόμενους δήμους της χώρας, βρίσκεται υπό την άμεση διοίκηση της κεντρικής κυβέρνησης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοEίναι το εμπορικό και εκπαιδευτικό κέντρο του Κεντρικού Βιετνάμ, καθώς είναι η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής. Εκτός από το καλά προστατευμένο και εύκολα προσβάσιμο λιμάνι, η τοποθεσία του Da Nang στην πορεία της εθνικής διαδρομής 1Α και του σιδηροδρόμου Βορρά-Νότου το καθιστά κόμβο μεταφοράς.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΒρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από διάφορες τοποθεσίες της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, όπως η αυτοκρατορική πόλη Hue, η παλιά πόλη του Hoi An και τα ερείπια του My Son.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη ήταν παλαιότερα γνωστή ως Cửa Hàn κατά τη διάρκεια του πρώιμου οικισμού Đại Việt, και ως Tourane (ή Turon) κατά τη διάρκεια της γαλλικής αποικιοκρατίας. Πριν από το 1997, η πόλη ήταν μέρος της επαρχίας Quang Nam-Da Nang.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤην 1η Ιανουαρίου 1997, ο Da Nang χωρίστηκε από την επαρχία Quảng Nam για να γίνει ένας από τους τέσσερις ανεξάρτητους (κεντρικά ελεγχόμενους) δήμους στο Βιετνάμ. Το Da Nang παρατίθεται ως πόλη πρώτης κατηγορίας και έχει υψηλότερη αναλογία αστικοποίησης από οποιαδήποτε άλλη επαρχία του Βιετνάμ ή πόλεις που διοικούνται κεντρικά
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ντα Νανγκ, Βιετνάμ