Ρόζες, Ισπανία

Ρόζες - Roses είναι ένας δήμος στην comarca της Alt Empordà, που βρίσκεται στην Costa Brava, στην Καταλονία της Ισπανίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι ο τόπος της πρώην επισκοπής του Ρότεντον, που σήμερα είναι λατινοκαθολικός.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΒρίσκεται στην ακτή στο βόρειο άκρο του κόλπου των τριαντάφυλλων και αποτελεί σημαντικό αλιευτικό λιμάνι και τουριστικό κέντρο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοH προέλευση των Ρόδων (ελληνικά: Rhode) αμφισβητείται. Μια λαϊκή θεωρία υποστηρίζει ότι ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. από έλληνες αποίκους από τη Ρόδο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΦαίνεται πιο πιθανό ότι ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. από Έλληνες από τη Μασσαλία (Μασσαλία), ίσως με ανάμειξη αποίκων από το γειτονικό Εμποριό. Παραμένουν ακόμα τα ερείπια του ελληνικού οικισμού. Τα υπόλοιπα από τη ρωμαϊκή περίοδο ξεκινούν από τον 2ο αιώνα π.Χ. και συνεχίζουν να χρονολογούνται χριστιανικά με παλαιοχριστιανική εκκλησία και νεκρόπολη. Μετά την κατάρρευση της ρωμαϊκής εξουσίας η πόλη φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί, αλλά ένας οχυρωμένος οικισμός από την εποχή της Βισγογoth έχει ανασκαφεί στο κοντινό Puig Rom.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ μεσαιωνική πόλη μεγάλωσε γύρω από το μοναστήρι της Santa Maria de Roses. Η αρμοδιότητά της ήταν κοινή από τους ηγουμένους της Σάντα Μαρία ντε Ρόζες και την αρίθμηση των Empúries. Το 1402 ο νομός Empúries ενσωματώθηκε στο Κορώνα της Αραγονίας και οι Ρόζες απέκτησαν το δικαίωμα να οργανώσουν τη δική τους κυβέρνηση και οικονομία.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ρόζες, Ισπανία