Σαναρί Σιρ Μερ, Γαλλία

Το Σαναρί Σιρ Μερ - Sanary-sur-Mer είναι μια κοινότητα στην περιοχή Var της επαρχίας Provence-Alpes-Côte d'Azur στη νοτιοανατολική Γαλλία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΒρίσκεται στην παράκτια Προβηγκία της Μεσογείου, 13χλμ. Από την Τουλόν και 49χλμ. Από τη Μασσαλία. Μπορείτε να φτάσετε από το Παρίσι με το τρένο TGV σε λιγότερο από 4 ώρες. Στην υψηλή περίοδο υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς κοντινό Τουλόν από το Λονδίνο, το Όσλο, τις Βρυξέλλες και το Ρότερνταμ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ παραθαλάσσια τοποθεσία ήταν μέρος της κοινότητας των Ολλιούλες. Τον 16ο αιώνα ο σκηνοθέτης δημιούργησε ένα ψαροχώρι εδώ, συγκεντρωμένο γύρω από το μεσαιωνικό παρατηρητήριο, υπό την προστασία του "Sanct Nazari" του Lérins Abbey. Το λιμάνι κατασκευάστηκε και το λιμάνι βάθη στα μέσα του 16ου αιώνα. Το μικρό αλιευτικό λιμάνι που είναι γνωστό στην προνοσιακή διάλεκτο του Occitan (ή στο Provençal αν θεωρείται ως γλώσσα), όπως το Sant Nazari, αργότερα το Sant Nàri, που αργότερα συνάφθηκε ως Sanari, έλαβε την ανεξαρτησία του από τον Ollioules από τον Louis XIV της Γαλλίας στις 10 Ιουλίου 1688 και στις 12 Νοεμβρίου 1890 έλαβε επισήμως το Francized όνομα του Sanary, το οποίο επισημοποιήθηκε και διακρίθηκε ως sur-Mer στις 27 Ιουλίου 1923.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΩς τουριστικό ραντεβού, το χωριό υπέστη ισχυρή δεκαετία ανάπτυξης τη δεκαετία του 1980.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Sanary έχει μια όμορφη ακτογραμμή με μικρές παραλίες. σε αντίθεση με τις περισσότερες μικρές πόλεις της μεσογειακής ακτής, είναι ένα ενεργό χωριό όλο το χρόνο. Το Sanary-sur-Mer είναι ίσως το πιο ηλιόλουστο μέρος στη Γαλλία, με μέση μόνο 61 ημέρες βροχής, κυρίως το χειμώνα, και ηλιακή ακτινοβολία, συγκρίσιμη με τη Σικελία. Το Sanary σκουπίζεται τακτικά από το Mistral, ένας ισχυρός άνεμος που προέρχεται από την κοιλάδα του Ροδανού, ο οποίος φέρνει χαμηλή υγρασία περίπου 20%, ριπές έως 130 km / h, πολύ δροσερές θερμοκρασίες, ήλιο και βαθύ μπλε ουρανό.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ αέρας είναι κοντά στην δύναμη gale ή υψηλότερο κατά μέσο όρο 115 ημέρες το χρόνο, και θύελλα δύναμη 8 ημέρες το χρόνο, καθιστώντας Sanary έναν αγαπημένο προορισμό για windsurfers
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σαναρί Σιρ Μερ, Γαλλία