Μπούσαν, Νότια Κορέα

H πόλη Μπούσαν -  Busan είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Νότιας Κορέας μετά τη Σεούλ, με πληθυσμό άνω των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων.  Το Busan (κορεατική προφορά: pu.s roku), παλαιότερα γνωστό ως Pusan ​​και σήμερα επίσημα Busan Metropolitan City, Πρόκειται για το οικονομικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο της νοτιοανατολικής Κορέας, με το πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Κορέας και το 9ο-busiest στον κόσμο - μόλις 120 μίλια (190 χλμ.) από τα ιαπωνικά νησιά Kyushu και Honshu. Η γύρω "Νοτιοανατολική Οικονομική Ζώνη" (συμπεριλαμβανομένων των Ulsan και South Gyeongsang) είναι πλέον η μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της Νότιας Κορέας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤοΜπούαν χωρίζεται σε 15 μεγάλες διοικητικές συνοικίες και σε ένα μόνο νομό, οι οποίες φιλοξενούν πληθυσμό περίπου 3,6 εκατομμυρίων κατοίκων. Η πλήρης μητροπολιτική περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των γειτονικών πόλεων Gimhae και Yangsan, έχει πληθυσμό περίπου 4,6 εκατομμυρίων κατοίκων. Οι πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης βρίσκονται σε μια σειρά στενών κοιλάδων μεταξύ των ποταμών Nakdong και Suyeong, με τα βουνά να χωρίζουν τις περισσότερες περιοχές. Το Nakdong είναι ο μακρύτερος ποταμός της Κορέας και η παραλία Haeundae του Busan είναι επίσης η μεγαλύτερη χώρα της χώρας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη είναι ένα κέντρο διεθνών συμβάσεων, το οποίο φιλοξενεί το APEC το 2005.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι επίσης ένα κέντρο για αθλητικά τουρνουά στην Κορέα, έχοντας φιλοξενήσει τους Ασιατικούς Αγώνες του 2002 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA. Φιλοξενεί δε το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στον κόσμο, το Shinsegae Centum City.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Busan προστέθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO ως «πόλη της ταινίας» τον Δεκέμβριο του 2014.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Μπούσαν, Νότια Κορέα