Πορτ Κανάβεραλ - Ορλάντο, Η.Π.Α.

Το Πορτ Κανάβεραλ - Port Canaveral είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια κρουαζιέρας στον κόσμο με 4,5 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που διέρχονται από εκεί. Πάνω από 2.700.000 τόνους χύδην φορτίου κινείται κάθε χρόνο. Το κοινό φορτίο περιλαμβάνει τσιμέντο, πετρέλαιο και αδρανή. Το λιμάνι διαθέτει μεταφορείς και χοάνες για τη φόρτωση προϊόντων απευθείας σε φορτηγά και εγκαταστάσεις για εμπορευματοκιβώτια χύδην φορτίου. Το κανάλι έχει βάθος περίπου 44 πόδια (13 μ.).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΥπάρχουν 70.000 τετραγωνικά μέτρα καλυμμένης χωρητικότητας αποθήκευσης φορτίου. Από το λιμάνι αυτό εξάγονται φρέσκα εσπεριδοειδή. χύμα κατεψυγμένο χυμό εσπεριδοειδών αποθηκευμένο σε μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες καταψύκτη,  τσιμέντο και οικοδομικά υλικά. Το λιμάνι λαμβάνει ξυλεία, αλάτι για μαλάκωμα νερού, αυτοκίνητα, χαλύβδινα φύλλα και πλάκες.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΔέκα πλοία, κατά μέσο όρο, εισέρχονται στο λιμάνι κάθε μέρα. Αυτό περιλαμβάνει τα πλοία από διάφορες εταιρείες κρουαζιέρας.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Πορτ Κανάβεραλ - Ορλάντο, Η.Π.Α.