Ντέρμπαν, Νότια Αφρική

To Ντέρμπαν - Durban (σημαίνει "κόλπος / λιμνοθάλασσα") είναι η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Νότιας Αφρικής - μετά το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπ Τάουν - και η μεγαλύτερη πόλη της νοτιοαφρικανικής επαρχίας KwaZulu-Natal.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΒρίσκεται στην ανατολική ακτή της Νότιας Αφρικής, το Durban φημίζεται για το γεγονός ότι είναι το πιο πολυσύχναστο λιμάνι της χώρας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΘεωρείται επίσης ως ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα λόγω του ζεστού υποτροπικού κλίματος της πόλης και των εκτεταμένων παραλιών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Durban αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Δήμου eThekwini, ο οποίος περιλαμβάνει γειτονικές πόλεις και έχει πληθυσμό περίπου 3,44 εκατομμύρια, κάνοντας τον συνδυασμένο δήμο μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στις ακτές της Ινδικής ακτής της αφρικανικής ηπείρου. Είναι επίσης ο δεύτερος σημαντικότερος κατασκευαστικός κόμβος στη Νότιο Αφρική μετά το Γιοχάνεσμπουργκ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 2015, ο Ντέρμπαν αναγνωρίστηκε ως μια από τις πόλεις New7Wonders (μαζί με τα Vigan, Ντόχα, Λα Παζ, Αβάνα, Βηρυτό και Κουάλα Λουμπούρ).
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ντέρμπαν, Νότια Αφρική