Αστόρια, Η.Π.Α.

Η Αστόρια (Astoria) είναι μια γειτονιά στην βορειοδυτική γωνιά της διοικητικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης, στο Κουίνς.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Αστόρια είναι δίπλα στο Λονγκ Άιλαντ Σίτι (συνορεύουν στην οδό Μπρόντουεϊ), Σάνισαϊντ (συνορεύει στη Λεωφόρο Νόρδερν), και το Ούτσαϊντ (συνορεύει στην οδό 50) δίπλα στο Ανατολικό Ποτάμι. Η γειτονιά ανήκει στο Πρώτο Κοινοτικό Συμβούλιο του Κουίνς.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτην Αστόρια αρχικά εγκαταστάθηκαν Ολλανδοί και Γερμανοί μετανάστες.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτις αρχές της δεκαετίας του 1890, Τσέχοι, Ιρλανδοί, και Ιταλοί έφτασαν στην Αστόρια ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1920 φτάνει ένα μεγάλο κύμα Ιρλανδών μεταναστών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜε τον καιρό άρχισαν να εμφανίζονται και οι Ιταλοί. Στην δεκαετία του 1960, άρχισε ένα άλλο μεγάλο κύμα μετανάστευσης στο οποίο συμμετείχαν πάρα πολλοί Έλληνες, οπότε η Αστόρια άρχισε να έχει ελληνικό χαρακτήρα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑπό το 1990 και μετά, η Αστόρια έχει γίνει μια πολυπολιτισμική γειτονιά. Σε αυτήν την γειτονιά μιλιούνται περίπου 200 γλώσσες.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Αστόρια, Η.Π.Α.