Τογιάμα, Ιαπωνία

Τογιάμα - Toyama  είναι η πρωτεύουσα του νομού Toyama, στην Ιαπωνία, που βρίσκεται στην ακτή της Ιαπωνίας στην περιοχή Chūbu στο κεντρικό Honshū και περίπου 200 χλμ. την πόλη της Ναγκόγια και 300 χλμ. βορειοδυτικά του Τόκιο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑπό τις 28 Φεβρουαρίου 2018, η πόλη είχε πληθυσμό 417.878 κατοίκους σε 176.643 νοικοκυριά και πυκνότητα πληθυσμού 337 ατόμων ανά km2. Η συνολική έκτασή της ήταν 1.241,77 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη έχει χαρακτηριστεί ως πόλη περιβαλλοντικού μοντέλου από την εθνική κυβέρνηση για τις προσπάθειές της να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣυνορεύει με το νομό Gifu και με τους δήμους Imizu, Namerikawa, Tonami, Nanto, Hida και Takayama [2].
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι πλησιέστερες πόλεις είναι η Imizu (δυτικά) και η Namerikawa (ανατολικά), τόσο από τη θάλασσα όσο και από την αστική περιοχή Toyama. Η πλησιέστερη πόλη είναι η Kanazawa, πρωτεύουσα του Νομού Ishikawa, που απέχει 65 χιλιόμετρα.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Τογιάμα, Ιαπωνία