Τιεντσίν Πεκίνο, Κίνα

H Τιανζίν - Tianjin , είναι παράκτια μητρόπολη στη βόρεια Κίνα και μία από τις εννέα εθνικές κεντρικές πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με συνολικό πληθυσμό 15.621.200 από την εκτίμηση του 2016. Η περιοχή που χτίστηκε από 12 κεντρικές συνοικίες φιλοξενεί 12.491.300 κατοίκους το 2016 και είναι επίσης ο 29ος οικισμός στον κόσμο  και το 11ο δήμο - η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΔιακυβεύεται ως ένας από τους τέσσερις δήμους υπό την άμεση διοίκηση της κεντρικής κυβέρνησης της ΛΔΚ και επομένως βρίσκεται υπό την άμεση διοίκηση της κεντρικής κυβέρνησης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Tianjin συνορεύει με την επαρχία Hebei και το Δήμο του Πεκίνου, που οριοθετείται ανατολικά από το τμήμα του κόλπου Bohai της Κίτρινης Θάλασσας. Μέρος της Οικονομικής Ζώνης Bohai, είναι η μεγαλύτερη παράκτια πόλη στη βόρεια Κίνα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΌσον αφορά τον αστικό πληθυσμό, η Tianjin είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην Κίνα, μετά τη Σαγκάη, το Πεκίνο και το Guangzhou. Όσον αφορά τον πληθυσμό της διοικητικής περιοχής, η Tianjin κατέχει την πέμπτη θέση στην ηπειρωτική Κίνα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ περιτειχισμένη πόλη Tianjin χτίστηκε το 1404.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΩς λιμάνι συνθήκη από το 1860, Tianjin ήταν ένα σημαντικό λιμάνι και πύλη προς το Πεκίνο. Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Μπόξερ η πόλη ήταν η έδρα της Προσωρινής Κυβερνήσεως του Tianjin. Κάτω από τη δυναστεία Qing και τη Δημοκρατία της Κίνας, η Tianjin έγινε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕκείνη την εποχή κατασκευάστηκαν πολυάριθμα κτίρια και αρχοντικά ευρωπαϊκού στιλ σε παραχωρήσεις, πολλά από τα οποία σώζονται σήμερα. Μετά την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η Tianjin υπέστη μια κατάθλιψη λόγω της πολιτικής της κεντρικής κυβέρνησης και του σεισμού του Tangshan, αλλά ανακτήθηκε από τη δεκαετία του 1990.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣήμερα, το Tianjin είναι μια πόλη διπλού πυρήνα, με κύρια αστική περιοχή (συμπεριλαμβανομένης της παλιάς πόλης) που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Hai, που συνδέεται με τους ποταμούς Κίτρινο και Yangtze μέσω του Μεγάλου Κανάλι. και Binhai, ένα αστικό κέντρο νέας περιοχής που βρίσκεται ανατολικά της παλιάς πόλης, στην ακτή του κόλπου Bohai.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑπό το τέλος του 2010, περίπου 285 εταιρείες Fortune 500 έχουν δημιουργήσει βάση στο Binhai.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Τιεντσίν Πεκίνο, Κίνα