Νταλιάν, Κίνα

To Ντάλιαν - Dalian είναι μια σημαντική πόλη και λιμάνι στα νότια της επαρχίας Liaoning της Κίνας. Είναι η νοτιότερη πόλη της χερσονήσου Liaodong. Το Νταλιάν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας και έχει υπο-επαρχιακό διοικητικό καθεστώς. Η χερσόνησος Shandong βρίσκεται νοτιοδυτικά απέναντι από το Στενό Bohai και η Κορέα βρίσκεται απέναντι από την Κίτρινη θάλασσα στα ανατολικά.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣήμερα ένα οικονομικό, ναυτιλιακό και εφοδιαστικό κέντρο για τη βορειοανατολική Ασία, το Dalian έχει μια σημαντική ιστορία να χρησιμοποιείται από ξένες δυνάμεις για τους λιμένες του. Το Dalian ήταν παλαιότερα γνωστό και ως "Dalniy". Ωστόσο, η πόλη ήταν γνωστότερο ως "Port Arthur"  και "Ryojun" από το αρχικό Port Arthur, τώρα στην περιοχή Lüshunkou της πόλης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 2016, η Dalian κατατάσσεται στην 48η θέση στον Δείκτη Παγκόσμιων Χρηματοπιστωτικών Κέντρων, ενώ οι υπόλοιπες κινεζικές πόλεις στον κατάλογο είναι το Χονγκ Κονγκ, η Σαγκάη, το Shenzhen, το Πεκίνο και το Qingdao. Το 2012, η ​​Dalian κατέλαβε την 82η θέση στο Global Competitiveness Index [8]. Το 2006, το Dalian ονομάστηκε η πιο επικερδής πόλη της Κίνας από την China Daily.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Νταλιάν, Κίνα