Σιμίζου, Ιαπωνία

Σιμίζου - Shimizu είναι μια πόλη στην περιοχή Suntō του νομού Shizuoka, στην Ιαπωνία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤον Σεπτέμβριο του 2015, η πόλη είχε πληθυσμό 32.091 κατοίκους και πληθυσμό 3.640 ατόμων ανά km2.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ συνολική έκταση ήταν 8,81 τετραγωνικά χιλιόμετρα (3,40 τετραγωνικά μίλια).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοH Shimizu βρίσκεται στο βόρειο άκρο της χερσονήσου Izu. Ο ποταμός Κακίτα ρέει μέσα από την πόλη. Η περιοχή έχει εύκρατο θαλάσσιο κλίμα με ζεστά, υγρά καλοκαίρια και ήπιο δροσερό χειμώνα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Shimizu βρίσκεται στο απομακρυσμένο τμήμα της πρώην επαρχίας Suruga και ήταν ευρέως έδαφος tenryō υπό τον άμεσο έλεγχο του shogunate Tokugawa στην περίοδο Edo. Κατά τη διάρκεια της κτηματολογικής μεταρρύθμισης της πρώτης περιόδου Meiji το 1889, η περιοχή αναδιοργανώθηκε στο χωριό Shimizu στην περιοχή Suntō, Shizuoka, με τη συγχώνευση 11 μικρών οικισμών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοH Shimizu απέκτησε καθεστώς της πόλης το 1963. Υπήρξαν πολυάριθμες προσπάθειες για τη συγχώνευση του Shimizu σε γειτονικό Numazu (1966, 1967, 1996, 2003, 2004, 2006 και 2007).
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σιμίζου, Ιαπωνία