Φουκουόκα (Hakata), Ιαπωνία

Φουκουόκα - Ηakata (博 多 区) είναι μέρος της πόλης της Φουκουόκα στο νομό Φουκουόκα της Ιαπωνίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠολλά και κύρια κυβερνητικά, εμπορικά, λιανικά και ψυχαγωγικά κέντρα της πόλης της Φουκουόκα βρίσκονται στην περιοχή. Το Hakata-ku είναι επίσης ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Fukuoka, ο σταθμός Hakata, το αεροδρόμιο Fukuoka και ο διεθνής σταθμός μεταφοράς επιβατών Hakata Port.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Hakata-ku είναι μέρος της πόλης του Φουκουόκα που βρίσκεται στην ανατολική άκρη του. Πρόκειται για 31,47 km2 με πληθυσμό 206.629 κατοίκους (1 Ιανουαρίου 2009). Ένα μεγάλο μέρος αποτελείται από πεδινές πεδιάδες δίπλα στον ποταμό Μικάσα. Το βορειοδυτικό άκρο του θαλάμου βρίσκεται απέναντι από τον κόλπο Hakata, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα διεθνή κρουαζιερόπλοια Hakata Harbor.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο βορειοανατολικό άκρο είναι ελαφρώς ανυψωμένο και ονομάζεται Higashihirao, με το κοντινό αεροδρόμιο Fukuoka.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΓύρω από το σταθμό Hakata βρίσκεται το κέντρο της πόλης. Nakasu (中洲) είναι η κύρια περιοχή φαγητού και ψυχαγωγίας του θαλάμου κατά μήκος του ποταμού Naka. Το Hakata-ku στεγάζει επίσης το Νομαρχιακό Γραφείο της Φουκουόκα.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Φουκουόκα (Hakata), Ιαπωνία