Ρόγιαλ Νάβαλ Ντόκγιαρντ, Βερμούδες

Το γνωστό ως Γιβραλτάρ της Δύσης, το Βασιλικό Ναυπηγείο ήταν σύμβολο της βρετανικής στρατιωτικής εξουσίας για περισσότερα από 150 χρόνια.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣήμερα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία για τους επισκέπτες της Βερμούδας, διαθέτοντας τη μεγαλύτερη προβλήτα κρουαζιερόπλοιων του νησιού και πολλά εστιατόρια, καταστήματα και αξιοθέατα. Θα κάποιος να περάσετε μια ολόκληρη μέρα για εξερεύνηση της περιοχής.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠαρόλο που το Βρετανικό Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό έφυγε από τη δεκαετία του 1950, κάθε ίντσα του Ναυπηγείου εξακολουθεί να είναι γεμάτη στη ναυτική ιστορία. Γιατί το Ναυτικό δημιούργησε το κατάστημα εδώ; Τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι Βερμούδες βρίσκονται μεταξύ Ευρώπης και Νέου Κόσμου, οπότε ήταν το ιδανικό σημείο για τις δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού στο δυτικό ημισφαίριο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤα πράγματα έγιναν περίπλοκα στα τέλη του 18ου αιώνα, χάρη σε μια νέα, ανεξάρτητη χώρα γνωστή ως Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠροκειμένου να εδραιωθεί και να διατηρηθεί η παρουσία του στον Ατλαντικό Ωκεανό, το Βασιλικό Ναυτικό χρειάστηκε ένα κατάλληλο αρχηγείο. Έτσι, στη δεκαετία του 1790, άρχισαν οι εργασίες στο νησί της Ιρλανδίας στο West End της Βερμούδας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο αποτέλεσμα ήταν ότι ο Ναυπηγός έπαιξε κεντρικό ρόλο στον τελικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο καλοκαίρι του 1814, περισσότερα από 5.000 στρατεύματα και Royal Marines εγκαταστάθηκαν από τις Βερμούδες για να ασκήσουν πολιορκία στην Ουάσιγκτον, τη Δ. C. και τη Βαλτιμόρη.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈνα ενδιαφέρον κομμάτι: ο Francis Scott Key εμπνεύστηκε για να γράψει τον εθνικό ύμνο της Αμερικής, The Star Spangled Banner, κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Βαλτιμόρης, ενώ κρατήθηκε αιχμάλωτος σε ένα πλοίο που είχε αποπλεύσει από το Ναυπηγείο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΓια περίπου έναν και μισό αιώνα, το ναυπηγείο ήταν υπερήφανο ως ένδειξη της ναυτικής δύναμης της βρετανικής αυτοκρατορίας. Ήταν ένα σημαντικό στρατηγικό φυλάκιο κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, παρέχοντας τις απαραίτητες επισκευές για τα πλοία. Η ναυπηγική ήταν ένα τεράστιο όφελος για την οικονομία του νησιού, απασχολώντας εκατοντάδες κατοίκων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΛόγω του μεταβαλλόμενου παγκόσμιου τοπίου στα μέσα του 20ου αιώνα, το Βασιλικό Ναυτικό έφυγε από τις Βερμούδες το 1951. Σταδιακά, το Ναυπηγείο έγινε ο ζω
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ρόγιαλ Νάβαλ Ντόκγιαρντ, Βερμούδες