Πιομπίνο, Ιταλία

Το Πιομπίνο - Piombino είναι μια ιταλική πόλη και μια κοινότητα περίπου 35.000 κατοίκων στην επαρχία Livorno της Τοσκάνης. Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ της Λιγουρίας και του Τυρρηνικού πελάγους, μπροστά από το νησί Elba και στη βόρεια πλευρά του Maremma.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈχει ένα αρχαίο ιστορικό κέντρο, που προέρχεται από την εποχή κατά την οποία ήταν το λιμάνι των Ετρούσκων, στη γύρω περιοχή της Populonia. Κατά τον Μεσαίωνα, ήταν ένα σημαντικό λιμάνι της Δημοκρατίας της Πίζας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ ενδοχώρα της φιλοξενεί μια σημαντική βιομηχανική περιοχή. Το λιμάνι του εξακολουθεί να χρησιμοποιείται τόσο για τη βιομηχανία όσο και για τον τουρισμό, με πορθμεία με πορθμεία στο Portoferraio (Elba) και Olbia (Σαρδηνία).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι οριοθετημένες κοινότητες του Piombino είναι το Campiglia Marittima, η Follonica, το San Vincenzo και το Suvereto.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη έχει 6 πολιτικές ενορίες (frazioni): Baratti, Fiorentina, Gagno, Populonia, Populonia Stazione και Vignale Riotort.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Πιομπίνο, Ιταλία