Ναγκασάκι, Ιαπωνία

Η ιαπωνική πόλη Ναγκασάκι - Nagasaki (ιαπωνικά: 長崎市‎, Nagasaki-shi) με 455.156 κατοίκους το 2006,  είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της Ιαπωνίας. Παλαιότερα ήταν τμήμα του διαμερίσματος Νισισονόγκι.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Ναγκασάκι είναι περισσότερο γνωστό ως η δεύτερη και τελευταία)πόλη στην Ιστορία που βομβαρδίστηκε με ατομική βόμβα (πυρηνική βόμβα), κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1945 από τις ΗΠΑ, μόλις τρεις ημέρες μετά τη Χιροσίμα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ έκταση του Ναγκασάκι είναι 406,35 τετρ.km, οπότε η μέση πυκνότητα πληθυσμού είναι 1.120 κάτοικοι ανά τετρ.km.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη υπήρξε κέντρο της ευρωπαϊκής επιρροής στη φεουδαρχική Ιαπωνία, από την πρώτη επαφή των Ιαπώνων με τους Ευρωπαίους μέχρι και τον εκσυγχρονισμό της χώρας τον 19ο αιώνα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕξελίχθηκε σε μεγάλη βάση του ιαπωνικού ναυτικού κατά τον πρώτο Σινοϊαπωνικό Πόλεμο και τον Ρωσοϊαπωνικό Πόλεμο.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ναγκασάκι, Ιαπωνία