Μπόρνχορμ, Δανία

Το Μπόρνχολμ - Bornholm (δανικά: Bornholm, αρχαία σκανδιναβικά: Burgundaholmr δηλαδή το νησί των Βουργουνδών) είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Δανίας. Βρίσκεται στη Βαλτική Θάλασσα, ανατολικά της Δανίας, νότια της Σουηδίας, βορειοανατολικά της Γερμανίας και βορειοδυτικά της Πολωνίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΈχει έκταση 588,1 τ.χλμ. και πληθυσμό 40.215 κατοίκους, απογραφή 2014.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Μπόρνχολμ είναι το Rønne με 13.568 κατοίκους (εκτίμηση 2014)[1].
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ δήμος του Μπόρνχολμ καλύπτει ολόκληρο το νησί, το οποίο ανήκει διοικητικά στην περιοχή της Δανικής Πρωτευούσης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι κύριες βιομηχανίες του νησιού περιλαμβάνουν την αλιεία, τις τέχνες, όπως η υαλουργία και η αγγειοπλαστική χρησιμοποιώντας τοπικό πηλό, και η γαλακτοπαραγωγή.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ τουρισμός είναι σημαντικός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η μορφολογία του νησιού αποτελείται από έντονους βραχώδεις σχηματισμούς στο βόρειο τμήμα σε αντίθεση με την υπόλοιπη Δανία, η οποία είναι ως επί το πλείστον πεδινή με χαμηλούς λόφους, γεωργικές εκτάσεις στη μέση και αμμώδεις παραλίες στο νότο. Στρατηγικά τοποθετημένο στη Βαλτική θάλασσα, το Μπόρνχολμ έχει γίνει θέρετρο πολλών μαχών στο πέρασμα των αιώνων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο νησί ανήκε συνήθως στη Δανία, αλλά και για κάποιες περιόδους στο Λίμπεκ και τη Σουηδία. Τα ερείπια του κάστρου Hammershus, στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού, το οποίο είναι το μεγαλύτερο μεσαιωνικό φρούριο στη βόρεια Ευρώπη είναι απόδειξη της σημαντικής του θέσης. Άλλα μεγάλα χωριά του Μπόρνχολμ είναι το Nexø 3.686 κάτοικοι, το Aakirkeby 2.052 κάτοικοι, το Hasle 1.644 κάτοικοι και το Allinge-Sandvig 1.633 κάτοικοι. .
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Μπόρνχορμ, Δανία